about

Onze visie  |  Het team  |  Toen en nu


onze visie

Flevo Festival. Hét christelijke muziekfestival voor jongeren. Zoekend naar identiteit in een wereld vol ruis wil Flevo Festival een plek zijn:

 

- Waar God centraal staat

- Waar je je identiteit als christen kan vinden en waar dit kan groeien

- Waar je geloof, hoop en liefde kan vinden

- Waar je anderen kan ontmoeten

- Waar vrijheid is, zorgzaamheid en geborgenheid

 

Muziek , ontmoeting, ontspanning en ontdekken zijn de 4 vaste pijlers van dit festival! 


het team

 

Wolter Rebergen - bestuurslid

Hoi ik ben Wolter en ben bestuurslid bij Flevo. Ik ben getrouwd met Lieske en woon in Veenendaal. Vanaf jongs af aan ben ik door mijn ouders mee naar Flevo Festival genomen en heb ik mijn jeugd geen leukere evenement gehad van Flevo. Vandaar dat ik hoop vanuit deze rol dit ook weer te kunnen faciliteren voor de nieuwe generatie. We gaan er met z'n allen een groot feest van  maken en ik hoop jullie allemaal op het volgende festival te zien!

Bram Rebergen - bestuurslid

Ik ben getrouwd met Mirjam, vader van drie kinderen en opa van een kleindochter. Ik werk

als directeur bij Youth for Christ in Nederland. Ik gun elke tiener in ons land een plek waar ze

mogen en kunnen ontdekken dat er een GOD is die van ze houdt.

Ik draag het Flevo festival een bijzonder warm hart toe omdat ik geloof dat het tijd wordt

voor een nieuw initiatief voor een nieuwe generatie tieners. Als ik mijn ervaring en netwerk

daarvoor in kan zetten, doe ik dat graag!

Jerry Stelwagen - bestuurslid

Ik ben Jerry, getrouwd en vader van twee kinderen. 

Samen met de rest van het bestuur en anderen denk ikgraag mee in de ontwikkeling naar een nieuw Flevo Festival.

Ik geloof dat er ruimte is voor, en behoefte aan een eigentijds festival voor jongeren.

We zijn enthousiast aan de gang om dat verder uit te werken.

Merel Wagemaker - festivaldirecteur

Hallo! Ik ben Merel en ik woon samen met mijn leuke gezin in het o zo mooie Dordrecht. Als oud Flevo Festival medewerker en genieter, ben ik ongelooflijk vereerd en enthousiast om Flevo Festival nieuw leven in te mogen blazen met een aantal geweldige mensen om me heen! Flevo Festival is voor mij en vele andere een stukje hemel op aarde geweest. Hier ben ik opgegroeid en heb ik mij thuis gevoeld. Ik heb heel veel zin om voor God en voor de bezoekers weer een dergelijk feest te mogen organiseren! 

De afgelopen jaren heb ik met mijn eigen evenementen bedrijfje al aardig wat feesten mogen plannen en uitvoeren, maar dit wordt toch wel het grootste feest, ik heb er zin in!


toen en nu

 

Het festival werd in 1978 voor het eerst georganiseerd door Victor van Heusden en John Oostdijk van Youth for Christ Nederland. Het was een feest van en voor vrijwilligers van Youth for Christ. Het vond plaats in het Zeeuwse Kamperland aan het Veerse Meer. Het heette toen Kamperland Muziekfestival.

 

In 1982 verhuisde het festival door stijgende aantal bezoekers naar het park de Flevohof bij Biddinghuizen in Flevoland. Daarmee veranderde de naam van Kamperland Muziekfestival naar het Flevo (Totaal) Festival.

In 1994 verhuisde het Festival naar Eindhoven en in 2000 naar Landgoed Velder in Liempde. De daarop volgende jaren (tot 2008) werd Stichting The Crown eigenaar van het Flevo Festival en door de betrokkenheid van de EO als een van de sponsoren werd de naam XNoizz toegevoegd aan de festivalnaam.

 

In 2008 verhuisde de festival locatie naar Bussloo. In 2012 was de laatste editie van het Flevo Festival. Mede vanwege de teruglopende bezoekersaantallen bleek het festival niet meer levensvatbaar. 

 

 

Nu in 2020 is Stichting Flevo Festival de eigenaar van het Flevo Festival. Er is een bestuur geïnstalleerd en Merel Wagemaker is als festivaldirecteur aangesteld.